2 Mart 2014 Pazar

Mobil Cihaz Güvenliği


Bir bilgiye ilişkin aşağıdaki konumlardan herhangi birinde iseniz;

  • Bilginin sahibi
  • Bilgiyi kullanan
  • Bilgi sistemini yöneten


Çok ciddi sorumluluklarınız ve görevleriniz var demektir. Çünkü hedeftesiniz!

Bilgi güvenliğinin sağlanmasında yalnızca IT/BT tabanlı teknolojik önemlerin yeterli olmadığı yaşanan bir çok olayla defalarca kanıtlandı. Son kullanıcının görev ve sorumluluklarını bilmesi ve yaşayabileceği bilgi güvenliği ihlallerinin farkında olması kritik derecede önemlidir. Mobil cihazlar ise son kullanıcıların hem kişisel hem de kurumsal bilgilerini barındırdığı ve çok sayıda kişinin verilerine ulaşılmasında da köprü görevi gördüğü için kritik öneme sahiptir.

Gizlilik : Bilginin yetkisiz kişilerin eline geçmemesidir.
Bütünlük : Bilginin yetkisiz kişiler tarafından değiştirilmemesidir.
Erişilebilirlik : Bilginin ilgili ya da yetkili kişilerce ulaşılabilir ve kullanılabilir durumda olmasıdır.

Üç durumdan birinin bozulması, bilgilerinizin güvende olmadığını gösterir.

Son kullanıcılar tarafından mobil cihazlarda barındırılan uygulamalar, kayıtlı olunan sosyal ağlar, adres defterleri, mail hesapları, takvimler, notlar ve daha bir çok veri içeren platformdan dolayı, mobil cihazlar için son kullanıcı bilgi güvenliği farkındalığı hayati önem taşımaktadır.

Bu yazı dizisi, iOS ve Android cihazlarda bilgi güvenliği adına uygulanması gereken adımlarını içermektedir.

Mobil Cihazlar İçin Son Kullanıcı Bilgi Güvenliği Uygulama Adımları, Android;

“Security Configuration  Benchmark  for  Android  4.0” çalışmasını referans alarak, işletim sistemi Android 4.0 ve desteklediği tüm donanımlar için geçerli olup,  Android  4.0  ve Android 4.0.3 SDK sürümünü bulunduran Android Sanal Makinası  üzerinde test edilerek yazıya dökülmüştür.

Mobil Cihazlar İçin Son Kullanıcı Bilgi Güvenliği Uygulama Adımları, iOS;

“Security Configuration Benchmark for Apple iOS 7” çalışmasını referans alarak, işletim sistemi iOS 7.0.2 ile üst sürümleri olan ve iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPad with Retina display, iPad Mini, iPad 2, iPod Touch (5th Generation) aygıtları için geçerli olup, iPhone 4S üzerinde test edilerek yazıya dökülmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder