6 Nisan 2014 Pazar

Android - Ağ Bildirimlerinin Kapatılması

    Ağ bildirimleri; bağlı bulunduğunuz ağ ile bağlantı sorunu yaşayıp ağdan koptuğunuz zaman ortaya çıkar. Cihazınız otomatik olarak çevresinde bulunan ağları tarar ve bunları bir liste olarak size sunar. Eğer ki bu bildirimleri kapatırsanız, cihazınız ağdan koptuğu zaman kendiniz kablosuz ayarlarına girip, bağlanmak istediğiniz ağa bağlanmalısınız. Bu bildirimler her ne kadar kolaylık içerse de güvenlik tehditleri bulundurmaktadır. Örneğin; daha önceden bağlandığınız ağlardan birisi ile aynı isimli bir ağı listede görebilir ve ona bağlanabilirsiniz. Bunun sonucunda, bağlanılan ağ sahibi kötü amaçlı ise ; kişisel bilgileriniz, banka hesaplarınız ve benzerleri gibi birçok bilgiye ulaşma fırsatı yakalar ve ağ trafiğinizi inceleyebilir. Fakat ağ bildirimini kapatırsanız ağı kendiniz taratıp, bilgilerini gördükten sonra bağlanacağınızdan daha güvenli bir ağ içerisinde bulunursunuz. Bu bağlamda;

    İlk önce telefonumuzun menüsünden ayarlar kısmına geliyor ve “Wireless & Networks (Kablosuz & Ağlar)” bölümünde bulunan “Wifi” seçeneğine tıklıyoruz.


    Bundan sonra açılan ekranda ise Menu ikonuna tıklayarak “Advanced (Gelişmiş)” butonuna tıklıyoruz ve açılan sayfada “Network notification (Ağ bildirimi)” seçimini kaldırıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder