21 Ocak 2014 Salı

Bilgi Güvenliği ve Otoritelerle İletişim





 ISO 27001:2013 EK-A 6.1.3  Otoritelerle İletişim
Kontrol: İlgili otoritelerle uygun iletişim kurulmalıdır.
 Uygulama Kılavuzu;
Kuruluşlar, otorotilerle ne zaman ve kim tarafından iletişime geçileceğine dair prosedürleri geliştirmelidir. Bu prosedürler yaşanan bilgi güvenliği ihlal olaylarının nasıl raporlanacağını içermelidir. Bu konuda acil durum iletişim prosedürü hazırlanabileceği gibi, bilgi güvenliği ihlal olayları ile entegre bir süreç de oluşturulabilir.
Daha detaylı bakmak gerekirse, otoritelerle iletişim, bilgi güvenliği ihlal olaylarında veya iş sürekliliğini tehlikeye atan durumlarda ihtiyaç olacaktır. Örneğin, internet üzerinden karşılaşılan bir servis sonlandırma saldırısında servis sağlayacılarla çözüm üretmek için görüşme gereksinimi doğabilir. Öte yandan, otoritelerle iletişim halinde olmak yasal ve düzenleyici gereksinimlerde doğacak olası değişikliklerde sürekli iletişim halinde kalınarak, kuruluşun değişiklikleri uygun şekilde yönetmesini sağlayacaktır. (Ör: BDDK, BTK bünyesinde veya 5651 gibi yasal değişimler).
Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise, yangın, sel, büyük çaplı elektrik kesintileri, büyük çaplı su kesintileri, acil durumları(ambulans, polis, jandarma) yönetmek için otoritelerle iletişim kurmak gereksinimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder