29 Mart 2014 Cumartesi

iOS Cihazda Wi-Fi Ağlarına Otomatik Olarak Bağlanma ve Bağlanmadan Sor Seçeneklerinin Kapatılması

Bilinen Wi-Fi Ağlarına Otomatik Olarak Yeniden Bağlanmayı Unut


Bu yapılandırma bir iOS cihazın daha önce ilişkili Wi-Fi ağlarını unutmasını sağlar. Ağların güvenliği çok önemlidir ve güvensizliklerine karşı, her kullanımdan sonra unutulmuş olmaları tavsiye edilir.

Kontrolü ve İyileştirmesi için,


1. Ayarlar
2. Wi-Fi
3. Ağlar listesinden aktif bağlı olunan Wi-Fi ağını bulun ve ' i ' ile ifade edilen detay işaretine dokunun.
4. “Bu Ağı Unut” seçeneğine dokunun ve soruya “Unut” cevabını verin.



Not: Bu ağı unut seçeneğinin aktif olabilmesi için, cihazın Wi-Fi ağ sınırlarının içinde olması ve ağa katılabiliyor olması gerekmektedir. Eğer cihaz Wi-Fi ağ aralığında değilse, Wi-Fi ağlarını unutmak için tüm ağ ayarlarını sıfırlamak gerekmektedir. Bu yöntem aktif bir bağlantı sırasında uygulanırsa, mevcut bağlantı da kesilecektir.


Ağlara Bağlanmadan Sor’un Kapatılması


Ağlara Bağlanmadan Sor seçeneği, cihazın mümkün ağlara otomatik olarak bağlanmak için uyarı yolu ile,  kullanıcıdan izin alması uygulamasıdır. Ancak böyle bir izni cihaz kullanıcısının vermesi, bilinen bir ağ adında başka bir ağ ile karşılaşıldığında, henüz güvenilmeyen bir Wi-Fi ağına yanlışlıkla katılma riskini doğurur.

Kontrolü için,

1. Ayarlar 
2. Wi-Fi
3. "Ağlara Bağlanmadan Sor" aktif değil,

İyileştirme için,

1. Ayarlar
2. Wi-Fi
3. "Ağlara Katılmadan Sor"un aktifleştirilmesinin kapatılması  

Bu özellik kapalı olduğunda, mümkün olan ağlara katılmak için cihaz herhangi bir soru sormaz, kullanıcının listeden seçmesi gerekmektedir. Bilinen ağlar bu uygulamada etki dışındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme