17 Ocak 2014 Cuma

Boot Sector Malware

Bir bilgisayar başlatıldıktan hemen sonra, genellikle hard-disklerde bulunan Boot sektörü bularak işletim sistemini kullanıma hazırlar. Boot sektör üzerinde tutulan sistem bilgileri, bilgisayarın sözü edilen disk yada disketleri kullanabilmesi için gereken bazı temel verileri içerir. Bilgisayar yeniden açılışında Boot sektördeki verileri okuyarak düzgün çalışmak için gerekli temel verileri sağlar.

Boot Sector Malware ise, kendi boot sektörünü orijinal boot sektörleri ile değiştirir ve genellikle orijinalini erişemez hale getirir. Bu aşamadan sonra bilgisayar ilk çalıştırıldığın da zararlı yazılım içeren boot sektör üzerinden işletim sitemini çağıracak ve zararlı yazılım aktif hale gelecektir. Dikkat edilecek nokta ise zararlı yazılımın işletim sisteminden önce aktif olmasıdır.

Boot Sektör nedir?>> Bir diskin veya disketin işletim sistemini yüklemeye yarayan 1 sektör (512 byte) uzunluğundaki bir programdır. Sabit disklerin ve disketlerin sistem bilgileri kısımları Boot sektör üzerinde tutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder